KKKK – Keskiviikkona Korkeasaari Kivikon Kesässä

Kivikon kesän ensimmäinen retkipäivä aukeni keskiviikkona. Jo tuntia aiemmin lapsia seisoi oven takana reput kourassa. Kun kello llöi yksitoista kokoonnuimme nuorisotalon liikuntasaliin ja kävimme läpi päivän ohjelmaa ja yhteisiä pelisääntöjä retkellä. Tämän jälkeen jokainen kouraisi pienen eväspussin reppuunsa ja suuntasimme parijonossa kohti bussipysäkkiä. Matka alkoi! Kaikki olivat riemusta kippurassa, kun lähenimme Mustikkamaata. “Mitä sä haluat nähdä?” Tämä lause kuului monen osallistujan suusta. “Kissaeläimiä, apinoita, karhuja”. Monet eivät meinanneet pysyä housuissaan, kun Korkeasaaribussi jätti yhden vuoron välistä juuri, kun meidän oli tarkoitus astua kyytiin. Kun lopulta pääsimme perille, hymy kuitenkin levisi taas kaikkien huulille 🙂

Kun pääsimme sillan päähän, lapset kuuntelivat vielä ohjeistuksen, jonka jälkeen he riensivät eläinten maailmaan. Sovimme yhteisen evästaukopaikan sekä ajan jolloin jokaisen parin/ryhmän tuli olla paikalla. Saimme evästauolla vatsamme täyteen ja monet riensivät myös jäätelökioskille.

Aurinkoinen sää lämmitti meitä koko päivän, vaikkakin monella eläimellä oli varmasti tukalaa ja suosivat varjopaikkoja. Kuitenkin tiikeriystävämme oli kovinkin kiinnostunut häntä katselevista naamoista tai sitten halusi vain esitellä komeaa ulkomuotoaan. Olimme aivan pähkinöinä!

Kuitenkin kaikki hyvä loppuu aikanaan ja jouduimme viimein suunnata kohti Korkeasaari-bussia. Monelle aika tuli vastaan ja piti ottaa muutama juoksuaskel, jotta kerkesi muiden mukaan.  Kiitos päivästä!