Kesäleirimuistoja!

Syksy koputtaa jo ovelle, mutta käännetään päät vielä hetkeksi alkukesään! Alkukesästä kirmailtiin viikko Hangossa, Bengtsårin leirisaaressa. Perinteinen Tsemppis -leiri oli taas kesän kovinta aikaa. Tänä vuonna saimme mukaan ennätysmäärän osallistujia ja meininki oli sen mukainen. Mukana reissussa oli myös kesätyöntekijämme Isabella ja Marco, tuttavallisemmin Isku ja Otso. Uusina kasvoina Myllypuron nuorisotalolta olivat mukana ohjaajat Henna ja Yvan, vanhoja kasvoja olivat Jake, Nakki ja Lotta. Kun tähän porukkaan lisätään mahtavat leiriläiset, on superjengi koossa!

Viikko oli tekemistä täynnä! Leirin alussa leiriläiset saivat suorittaa luottamusradan, jossa parista toinen kulki silmät sidottuina radan läpi luottaen parin kosketukseen ja neuvoihin. Oli hienoa huomata, miten mahtavasti leiriläiset työskentelivät, vaikka parina oli entuudestaan tuntematon henkilö.

Kesätyöntekijämme Isku ja Otso järjestivät myös ikimuistoiset leiriolympialaiset hullunkurisine lajeineen. Aluksi joukkueiden jäsenet taiteilivat itselleen mahtavat tiimilippikset ja tottakai jokaisella joukkueella tuli olla myös liput, jotka liuhuivat kisojen aikana.

Lajeja oli vaahtokarkin syömisestä, rapukävelyyn ja vedenkantoon. Joukkueet kilpailivat hyvässä hengessä ja loppujen lopuksi kisa oli tiukka.

Kova sana viikon aikana oli myös NEPPISAUTOT! Tämä Jaken special – ohjelmanumero sai muutama vuosi takaperin kovan suosion, joten päätimme nostaa tämän takaisin ohjelmaan. Ensin jokainen leiriläinen sai suunnitella ja taiteilla itselleen omannäköisensä neppisauton. Kaikki tuunailivat autoja keskittyneenä kuuman auringon porottaessa, aiai. Kun kaikki saivat autonsa valmiiksi, järjestettiin tietysti suurenmoinen autonäyttely, jossa palkittiin tunteita herättävimmät autot.

Neppisautokisat järjestettiin rannalla osana olympialaisia. Eli joukkueiden jäsenet pääsivät vuorotellen kruisailemaan mielettömällä rantaradalla.

Viikon aikana jokainen pääsi kokeilemaan myös melomista. Ensin ohjaajamme Henna piti meille kanoottikoulutuksen, jossa kävimme tärkeimmät asiat läpi. Mitä pitää muistaa vesillä ollessa ja miten kanoottia käsitellään?

Perjantaina olimme sitten valmiita astumaan vesille, pääsimme Kanoottiretkelle! Monena vuotena tämä ei ole ollut mahdollista kovan tuulen takia, mutta viimein tänä vuonna tuuli oli suotuisa. Meloimme läheiselle laavupaikalle ihastelemaan maisemia! Saimme yllätysvieraaksi myös saaren maskotin, Edin 🙂

 

Rantavuoroilla leiriläiset pääsivät esimerkiksi polkuveneilemään ja melomaan lähituntumassa. Kalastus, bingo, torstain hankoretki, Yvanin punkkikammo, sauna, notski, mafiooso ja erilaiset pelit olivat myös kovia juttuja viikon aikana. Norsufutis ei ikinä petä ja pysyy suosikkina vuodesta toiseen!

Viikon lopuksi, lauantai-iltana oli vuorossa leirin loppujuhla. Ilta sisälsi lettujenpaistoa, palkintojenjakotilaisuuden, mutta saimme kuulla myös kaikkien odottaman tarinan Kissainsinööristä. Saaren legendaarisen tarinan tuli kertomaan Bentsårin saaripäällikkö Jasu. Lapset kuuntelivat hiljaa ja tarkkaavaisina, ja vatsassa kihelmöi. Kuka yöllä hiiviskelee telttojen ympärillä?

Kissainsinööri -tarina ei ollut kuitenkaan ainoa pläjäys, mistä saimme nauttia. Jokainen joukkue oli kehitellyt esityksen, jolla heillä oli mahdollisuus vielä haalia itselleen viimeisiä olympiapisteitä. Kaikki esitykset löivät meidät ohjaajat ällikällä! Mahtava panostus, laulua, runonlausuntaa, heittäytymistä!

Palkintogaalassa palkitsimme tietenkin olympiajoukkueet, mutta kruunasimme myös leirin TsEmPPaRiT. Monna ja Allu saivat ylpeinä hakea palkintonsa. He toivat leiriviikkoon hurjasti positiivista energiaa ja auttavia käsiä! Hyvä te 🙂

Kiitos aivan mahtavasta leiristä! Ensi kesää odotellen! Silloin nähdään taas!