Syyslomalla suut makiaksi Fazerilla!

Viime viikolla koko viikko meni erityisiä juttuja puuhaillessa. Syyslomaviikko oli tekemistä täynnä! Maanantaina suuntasimme Fazerille maistelemaan suklaauutuuksia. Mukaan ilmoittautui 20 lasta ja nuorta. Monille kerta oli ensimmäinen, toisille konkareille jo melkeinpä sadas kerta, mutta vain muutamat olivat käyneet Fazerin uudessa, varta vasten vierailuja varten rakennetussa vierailukeskuksessa. Saimme oman oppaan, joka kierrätti meitä ympäri ämpäri. Katsoimme videota tehtaan historiasta, pääsimme ihailemaan suklaasta tehtyjä pienoismalleja sekä suuren suurta mignon munista tehtyä kania.

Mahtava uutuus vierailukeskuksessa oli ruokaympyrän rakentaminen pienistä puisista paloista. Nuoret saivat kasata “lautaselleen” oman ateriansa. Mitä kaikkea sinun päivittäiseen ateriaan kuuluu? Mitä siihen tulisi kuulua? Minkälainen on terveellinen ruokavalio? Kun nuoret olivat koonneet oman ateriansa, he asettivat asetelmansa koneeseen, joka kertoi, kuinka iloinen on heidän valinnoistaan. Viisi hymynaamaa kone antoi, kun ateria täytti terveellisyyden kriteerit. Sitä ilon määrää, kun lapsi tajusi, mitä aineksia tähän tarvitaan!

Pääsimme myös kurkkimaan kummallisien pallojen avulla sisälle tehtaaseen sekä astumaan suklaan maailmaan VR-lasien avulla. Tutkailimme myös, minkälaisessa ilmastossa herkkujen valmistukseen tarvittavat kasvit kasvavat ja jokaisella oli mahdollisuus kirjoittaa Fazerin lempiherkkunsa nimi lappuun ja ripustaa se herkkupuuhun.

Viimeinen piste vei kuitenkin voiton kaikkien mielestä! Ja se oli tietenkin maistelupiste! Silmät kirkastuivat jokaisella, kun opas antoi luvan käydä suklaan kimppuun. Ei ollut edes aika rajaa, oioi. Vieläkin maistuu suklaa suussa. Kun tovin maistelimme ja syöksyimme makujen maailmaan, oli seuraavaksi luvassa ostokset tehtaan kaupassa. Monien kassit täyttyivät herkuille. Kotiin ostettiin tuliaisia paljon! Ihania lapsia 🙂 Mukaan saimme vielä viimeiseksi Fazerin lahjakassit.