Apuohjaajaleiri 9.12.2017

Lauantaina 9.12.2017 vietimme päivän Seikkailutalolla Kallahdessa! Leiri oli tarkoitettu alueen nuorille apuohjaajille, jotka työskentelevät kerhon ohjaajina Kontulan nuorisotyöyksikössä, Kontulan kirjastossa tai Vesalan koululla. Apuohjaajaleirillä kävimme läpi mennyttä kautta ja suuntasimme katseita tulevaan. Leiri oli ikään kuin palkinto nuorille hyvästä työstä sekä jatkokoulutus, jos keväällä kerhon vetämisen jatkaminen kiinnostaa. Ne nuoret, jotka eivät päässeet paikalle, saavat korvaavia tehtäviä 🙂

Aamupäivästä kävimme keskustellen sekä haastatteluharjoitteen kautta läpi sitä, miten syksy on kerhoissa mennyt. Nuoret kirjoittivat jokainen artikkelin omasta kerhostaan, joka julkaistaan sen nuorisotalon sivulla, jossa kerhoa on vetänyt.  Suunnittelimme myös hieman tulevaa. Jokainen pohti, minkälaista toimintaa tahtoo keväällä pitää. Jokaisen tehtävänä oli suunnitella kuuden kerran kerhokokonaisuuden sisältö. Ideana on, että syksyllä kerhot ovat kiertäviä ja nuoret vetävät tämän kuuden kerran kokonaisuuden aina uudessa paikassa.

Iltapäivästä ruokailun jälkeen nuoret saivat kiertää eri aiheisilla rasteilla. Yhdellä rastilla oli aiheena paloturvallisuus. Mitä tehdä erilaisissa tilanteissa? Mitä erilaiset turvakilvet tarkoittavat? Miten sammutuspeitettä käytetään? Toisella rastilla nuoret pääsivät kokeilemaan partion Escape Tent -harjoitetta! Jokainen onnistui selvittämään tiensä ulos vaivatta! Ja kolmannella rastilla valmistettiin tietenkin jälkiruuat; Rocky Road -herkkua ulkona trangioilla. Nomskis! 🙂

Kiitos päivästä ja tammikuussa palataan kartalle!