Kivikon Kesän ensimmäinen retkipäivä takana :)

Kivikon Kesän ensimmäinen viikko on jo yli puolen välin! Maanantaina kokkailimme kesäistä salaattia ja pirtelöä sekä grillailimme takapihalla maissia ja maistuvia makkaroita. Tiistaina myrskytuuli oli kova, mutta se ei estänyt frisbeegolf -suunnitelmia. Vajaa kymmenen hengen joukko asteli näyttämään taitojaan Kivikon frisbeegolfradalle!

Eilen oli ensimmäinen retkipäivä ja suuntana Suomenlinna! Matkasimme Helsingin yliopistolle metrolla ja siitä suuntasimme Kauppatorille, jossa lautta jo odottelikin meitä. Tuulen vire hulmusi hiuksissa, kun katseet suuntautuivat merelle!

Päästyämme Suomenlinnan satamaan monien vatsat jo kurnivat, joten lähdimme etsimään sopivaa piknikpaikkaa. Taivas repesi ja oiva paikka löytyi onneksi nopeasti ison puun juurelta. Levitimme viltin ja kaivoimme eväät esiin. Kerkesimme hyvän tovin nautiskella ennen kuin lokkiparvi hyökkäsi kimppuumme. Olivat melkoisen äkäisiä! Koimme, että ehkä parasta lähteä jatkamaan matkaa ennen kuin joku saa nokasta. Ehkä olimme tulleet liian lähelle pesää? Tai sitten lokeilla oli vain tajuton nälkäkiukku 😀 Joka tapauksessa lokkien hyökkäys sai jokaisen liikkeelle ja lämpimäksi, olihan kylmä kerennyt tunkeutua jo monen luihin eväitä napostellessa 😀

Kerkesimme kulkea vain pienen hetken ennen kuin taivas jälleen repesi. Mikä neuvoksi? Sadetanssi tietenkin! Ja pilvet kaikkosivat taas hetkeksi 🙂

Lähdimme taas etenemään yhdessä kohti saaren toista päätä, josta löytyy esimerkiksi mahtavat tykit ylhäältä kukkulalta. Matkan varrella tutkimme luolia ja onkaloita.

Saaren toisessa päässä jokainen sai hetken parin kanssa tai ryhmässä tutkistella ympäristöä.

Ylhäällä kukkulalla tuuli niin hurjasti, että edes tuolia ei tarvinnut 😀 Saimme nähdä myös upean kolmipurjeisen purjelaivan, joka lipui hurjaa vauhtia kohti seikkailuja!

 

Kellon viisarit kulkivat hurjan nopeasti ja kohta olikin jo aika matkata tapaamispaikalle, ja lähteä suuntaamaan kohti Kivikkoa! Mahtavat olivat maisemat, uusia luolia löytyi ja porukka oli huippujengi 🙂

 

 

 

 

Seuraava retki on vuorossa perjantaina, jolloin suuntaamme Fallkullan kotieläintilalle. Sitä odotellessa! Tänään nutalla vuorossa olympialaiset, BE THERE!