Kurkistus kesäleiriin!

Kesälaitumilta on palailtu ja syksy alkakoon, nuorisotalon ovet ovat taas auki! Kurkistetaan kuitenkin vielä kesään! Heinäkuun ensimmäisen viikon vietimme Hangossa Bengtsårin leirisaaressa. Kyseessä oli siis perinteinen Tsemppis! -kesäleiri. Mukana oli paljon vanhoja leiriläisiä, mutta myös uusia kasvoja. Apuohjaajina mukanamme oli ihanat Eetu ja Miisa! Eetu on jo konkari ja tunsi saaren ja leiritoiminnan kuin omat taskunsa. Onhan hän viettänyt jo kuusi vuotta itse leiriläisenä. Miisalle kerta oli ensimmäinen leirisaaressa, mutta hoiti homman hienosti kotiin 🙂 

Leiriin mahtui kaikenlaista kommellusta ja meininkiä 🙂 Kalastus oli jälleen kerran yksi suosituimmista aktiviteeteista ja kalaa nousikin laiturille tiuhaan tahtiin (ja siimoja meni solmuun sitäkin tiuhempaan :D)

Mukana oli oikeita kalamiehiä! Isoimmat ahvenet perattiin itse ja laitettiin nuotiolle paistumaan!

Iltanuotioilla paisteltiin milloin mitäkin, makkaraa, vaahtiksia, lihapiirakoita, ahvenia! Ja mafioso-peli tietenkin kruunasi iltanuotiosta nauttimisen.

Perinteiset leiriolympialaiset laitettiin käyntiin heti viikon alussa. Joukkueet suunnittelivat ja taiteilivat joukkueliput sekä jokainen jäsen sai itselleen myös joukkuepaidan tuunailtavaksi.  Lipuista (ja paidoista!) tuli jälleen mitä timattisempia!

Lajeihin sisältyi sekä perinteisiä lajeja että perinteisesti kovin eriskummallisia lajeja! Saappaat lensi ja ilmapallot poksahteli.

Rantavuoroilla pääsi tietenkin melomaan sekä polkuveneilemään sekä uiskentelemaan krokotiileilla ja sup-laudoilla. Myös rantalentopallo nousi kovaan suosioon!

 

Myös sade vieraili keskuudessamme, mutta onneksi vain yksi päivä meni katoksessa istuen. Onneksi tietokisat ja bingot viihdyttivät meitä! Ja shakkia oli kovin tunnelmallista pelata taskulampun valossa.

Vierailimme myös Hangon keskustassa. Kaupunkisuunnistuksessa nuorukaiset saivat olla haluamassaan ryhmässä ja kaikki suoriutuivat hienosti. Selvisi esimerkiksi, mitkä ovat kesän suosituimmat jäätelömaut ja mitä leffoja uudessa elokuvateatterissa menee samaisena iltana.

Kaupunkisuunnistuksen jälkeen koitti kauan odotettu vapaa-aika! Vatsat täyttyivät pitsasta, olihan kohta taas palattava leirimuonien ääreen.

Teimme myös jälleen melontaretken läheiselle laavulle ihailemaan maisemia. Monille tämä retki oli viikon kohokohta ja toisia taas jännitti kovin. Kaikki kuitenkin ylittivät itsensä!

Tietenkin ennen vesillelaskua jokaisella oli mahdollisuus kuivaharjoitteluun. Oikea asento, jalat, kädet, selkä, kaikki vaikuttaa! Malliesimerkkeinä Yvan-ohjaaja sekä Miqu!

Kokonaan uutena osuutena leirillä oli huippu actiontrack! Joukkueet selvittivät erikoista mysteeriä kiertämällä saarta ipadit kourissaan ja pääsivät ratkomaan erilaisia pulmia. He löysivät matkan varrelta tarvikkeita, jotka auttoivat lukkojen ja koodien sekä arvoitusten ratkaisuissa. How cool is that?

Viimeisenä iltana oli tietenkin vuorossa palkintojenjakotilaisuus. Leiriolympialaiset oli saatu päätökseen ja yksi joukkue oli selkeästi voitossa kiinni. Kisat sujuivat leikiten ja ryhmähenki oli mitä hienoin! Jokainen joukkue taisteli mahtavasti, joten kaikki ansaitsivat palkinnot. Tilaisuuden vetäjinä toimivat luonnollisesti Miisa ja Eetu, jotka järjestivät leiriolympialaiset alusta loppuun, sekä tietenkin Jake, koska hänet on luotu lavalle!

Joukkueiden lisäksi palkitsimme leirin tsemppareita. Nämä nuoret pitivät yllä hyvää fiilistä koko leirin ajan, olivat hyväkäytöksisiä, ja auttoivat sekä leiriläisiä että ohjaajia vilpittömästi, pitivät huolta siitä, että kukaan ei ole yksin. Ohjaajat luovuttivat tämän tittelin Allulle ja Hritikille! Apuohjaajat sitä vastoin saivat jakaa ilopilleri-palkinnot haluamilleen henkilöille. Tämän tittelin saivat Robin, Zola ja Cindy. He olivat koko ajan hymyhuulessa ja loivat iloa ympärilleen 🙂

    

Jasu The Saaripäällikkö saapui jälleen viimeisenä iltana seuraamme ja saimme kuunnella nuotion ääressä jälleen huikaisevan kutkuttavan kissainsinöörin tarinan, johon ei koskaan kyllästy!

Muutamille konkari-leiriläisille leiri oli viimeinen laatuaan, koska täysi-ikäisyys kolkuttaa jo ovella, joten saimme kuulla myös ihania jäähyväispuheita! Kiitos Venus, Cindy ja Hritik näistä leirivuosista! 🙂

 

 Kiitos Eetu ja Miisa mahtavasta panoksesta, avusta, tuomaroinnista, lasten viihdyttämisestä. Olitte korvaamattomia!

Kiitos leiristä kaikille! Toivottavasti monen kanssa nähdään ensi vuonna! Ja muiden kanssa törmäillään 🙂