Poikien oma nutapäivä

Poikien kauan odotettu nutapäivä vihdoinkin saatiin järjestettyä. Nuorten toiveisiin vastattiin. Nuorten kiitollisuus illan järjestämisestä oli käsin kosketeltavaa kaikessa tekemisessä. Pienistä haasteista huolimatta kaikilla oli kivaa ja soveltamalla asioita ohjelmatkin toteutuivat. Nuoret saivat kaiken sen, mitä olivat toivoneet.

Itse päivä lähti heti alusta alkaen innokkaasti liikkeelle. Tavoitimme yhteensä noin 65 nuorta illan aikana.

Pienten ilta:

Pienten ajalla polttopallo oli kovassa huudossa. Energiaa piisasi. Sen takia polttopallo olikin tavattoman onnistunut ja kaikella tavalla hauskaa. Pelin aikana riitti naurua ja hyvää tunnelmaa. Kokeilimme erilaisia variaatioita polttopallosta. Ensin perinteistä polttopalloa ja sitten äkkitiputusta, jolloin vain ei-poltetut jäivät jäljelle havittelemaan mestaruutta. Pitkän selviytymisen jälkeen voittaja löytyi. Sitten olikin vuorossa liikuntasalissa keskustelutuokio, jossa kävimme nuorten kanssa antoisaa keskustelua erilaisuuden, ystävien ja vanhempien kunnioittamisesta. Nuoret olivat aktiivisesti keskustelussa mukana, sillä käsiä nousi paljon puheenvuoron pitämiseen. Aihe herätti paljon erilaisia ajatuksia.

Keskustelutuokion jälkeen monet nuoret pääsivät kokeilemaan kokkailua ohjaaja Teron kanssa. Porukka valmisti herkullista spagettia ja pastakastiketta. Keittiössä oli tekemisen meininkiä ja jokainen auttoi kykyjensä mukaan ruuanlaitossa. Ruuan valmistuessa nuoret jonottivat siististi omaa vuoroaan. Ruuanlaittajat saivat ensimmäisinä ruokaa. Syömisen yhteydessä kävimme niitten nuorten kanssa keskusteluja, jotka sitä toivoivat. Ruoka maistui ja nuoret olivat innokkaita selvittelemään erilaisia reseptejä pastaruokien ja italialaisen ruuan suhteen. Moni nuori kertoi kokeilevansa kokkaamista kotona. Kaiken tämän keskellä käytiin myös apuohjaajana toimineen nuoren järjestämä biljarditurnaus hyvässä urheiluhengessä.

Lopuksi nuoret antoivat palautetta ja heistä näki, että aika loppui kesken, sillä ilta oli monella tavalla onnistunut. Ohjaajan kanssa keskustelimme parannusehdotuksista ja siitä, mitä ensi kerralla tällaista iltaa voisi järjestää vieläkin paremmin. Niin nuoret kuin ohjaajatkin olivat tyytyväisiä. Nuorten panos oli timanttisen mahtavaa. Kiitos nuoret!

Isojen ilta

Kellon lyödessä viisi illansuussa, oli nutan oven taakse kerääntynyt jo useita poikia. Iltaa oli selvästikin odotettu ja toivottukin. Aluksi siirryimme kaikki saliin, jossa ohjaajat kuuntelivat nuorten ajatuksia illan kulusta ja aikataulusta. Etukäteen mainostettu Fifa 19 -turnaus lähti hiukan jähmeästi liikkeelle, koska kaikki osallistujaehdokkaat eivät saapuneet tarpeeksi ajoissa talolle. Aktiivinuori, joka järjesti turnausta sai kuitenkin klo 19 aikaan arvonnat sekä ottelukaavion valmiiksi, ja sen jälkeen oltiinkin valmiita aloittamaan huikea cup-muotoinen 2 vs. 2 -turnaus. Kaikki ottelut pelattiin salissa suuren screenin ja mahtavan äänentoiston äärellä, joka toi turnaukseen aivan erilaisen, todenmukaisen fiiliksen. Ottelut olivat huipputasaisia ja etenkin finaaliottelu oli huikean jännittävä jatkoaikoineen.

       

Illan ohjelmassa oli tietenkin myös herkuttelua. Samoin kuin pientenkin kanssa, teimme pastaa ja jauhelihakastiketta. Eräs nuori oli tuonut myös makeisia ja sipsejä kaikkien iloksi, mikä kertoi hyvästä yhteishengestä. Vaikka oli perjantai (nuoret ovat silloin joskus hiukan levottomia), saatiin nuorten kanssa käytyä myös hyviä keskusteluja. Tämän kaiken keskellä käytiin tiukkoja pingispelejä koko illan. Yhteenvetona voi sanoa, että poikien päivä ja ilta tulivat tarpeeseen ja nuoret saivat sen, mitä toivoivat. Jatkossakin Kivikon nuta on nuorten näköinen. #nuortenKivikko