Kertomuksia Kivikon Kesästä 2019

Kesälomat ovat ohi ja syksy on jo ovella, mutta kurkistetaan vielä mitä kaikkea meidän Kivikon Kesään mahtui! Kivikon Kesä kesti kokonaisuudessaan kesäkuun kolme ensimmäistä viikkoa. Kaksi ensimmäistä viikkoa oli täynnä ohjelmaa ja juhannusviikolla käväisimme vielä Korkeasaaressa grillailun ja siivoilun lisäksi.

Ensimmäisen viikon ajan mukana meiningeissä oli myös apuohjaajamme Anni! 🙂 Maanantaina 3.6 Kivikon Kesän toiminta alkoi maalaushommilla. Maalasimme koristekiviä, joita laitettiin ulkona oleviin kukkapenkkeihin ja lapset saivat viedä kotiin tuliaisia.

Kivikon Kesän ensimmäisen retkipäivän kohde oli Sealife. Valitettavasti muutama ilmoittautuneista perui osallistumisensa aivan viime tipassa, yksi nuori kerkesi vielä varapaikalle mukaan. Loppujen lopuksi retkellä oli 12 lasta sekä nuori kesätyöntekijämme. Vastassa meitä oli opas, joka kierrätti meitä meren elävien maailmassa.

Näimme esimerkiksi haita, rauskuja, värikkäitä kaloja, monneja ja monenmoista muuta. Pääsimme näkemään myös sähköankeriaan ruokintahetken. Sähköä oli ilmassa! Ankeriaan sähkön tuotto ilmeni meille valoina ja äänenä.

Lapset olivat kovin innostuneita eivätkä oikein malttaneet koko ajan kuunnella opasta, riensivät vain kurkistelemaan seuraavan lasin taakse. Innokkuus näkyi kauas! Eväät nautiskeltiin kiertelyn jälkeen, jonka jälkeen lähdimme suuntaamaan takaisin nuorisotalolle.

Keskiviikkona jokainen halukas pääsi tekemään itse saippuoita. Saippuamassan sulattaminen vaatii hieman kärsivällisyyttä, mutta hienosti nuoret osallistuivat ja onnistuivat.

Saippuoita sai halutessaan värjätä sekä laittaa omaan makuun sopivaa tuoksua, vaniljaa, kanelia, kaardemummaa, kahvia. Päivä meni oikein mukavasti.

Torstaina oli vuorossa retki Seikkailupuisto Korkeeseen Mustikkamaalle. Aluksi monia nuoria jännitti todella kovasti ja useaan kertaan kuului puun latvasta “en mää uskalla” ja “en mää pysty tähän”. Tsempattiin kovasti ja loppujen lopuksi kaikki nuoret ylittivät itsensä.

Jokainen meni vähintään yhden radan läpi ja osa kerkesi mennä useammankin. Olemme hyvin ylpeitä meidän nuorista! Tällaisia retkiä järjestetään varmasti jatkossa lisää.

Perjantaina taiteilimme savitöitä kesäteemalla ja aikaan saatiinkin hienoja taideteoksia.

Seuraavan viikon ohjelmaan osallistui paljon samoja nuoria, mutta myös uusia saimme joukkoomme mukaan. Myös kesätyöntekijämme vaihtui Annista Miisaan. Maanantaina suuntasimme Tattarisuon Karting-radalle. Suurimmalle osalle nuorista karting-autolla ajaminen oli ensimmäinen kerta. Vain yksi nuori oli aikaisemmin päässyt kokeilemaan.

Paikan päällä nuorille järjestettiin ensin koulutus ja kerrottiin turvaohjeet. Sen jälkeen jaettiin nuoret kahteen ryhmään, puettiin varusteet ja katsottiin jokaiselle sopiva auto. Kummallakin ryhmällä ajoaika oli noin viisitoista minuuttia. Sillä välin toinen ryhmä odotti katsomossa ja söi eväitä. Nuorilla tuntui olevan hauskaa ja moni ylitti itsensä. Yksi nuorista ensin epäröi, mutta lopulta uskaltautui kokeilemaan ja oli hyvällä mielellä sen jälkeen.

Tiistaina pääsimme kesäisten kokkailujen pariin ja keskiviikon retki suuntautui Vallisaareen. Vallisaari oli kaikille uusi kohde, paljon kiinnostavia maisemia sekä luolia. Nuoret juoksivat yhdessä innoissaan paikasta toiseen.

Kaikenlaiset paikat ja kivekolot tutkittiin tarkkaan ja ihaltiin superkaunista maisemaa merelle.

Reitti oli aika pitkä, mutta nuoret jaksoivat sen hyvin. Moni sanoi, että retki oli kiva ja osa kyseli mitä Vallisaareen tuleminen maksaa, jos toisenkin kerran tulisi paikalle. Eväiden syömisen yhteydessä leikittiin myös rikkinäistä puhelinta.

Loppuviikosta maalailimme aikaisemmin tehtyjä savitöitä ja valitettavasti perjantain uimastadion-retki jouduttiin perumaan huonon sään vuoksi. Pelailimme ja leikimme sen sijaan nuorisotalolla.

Kivikon kesän viimeinen retki ennen nuorisotalon kesäsiivousurakkaa ja siivousta tehtiin Korkeasaareen. Osallistujat saivat kiitosta siitä, että ryhmä käyttäytyi hyvin julkisissa liikennevälineissä. Monet eläimet olivat aurinkoa ja lämpöä piilossa omissa koloissaan, mutta onneksi myös nähtiin mukavasti eläimiä.

Jäätelöt maistuivat ja riikinkukot tekivät tuttavuutta! Mukava lisä aikaisempiin kertoihin oli, että pääsimme vierailemaan kenguruaitaukseen. Kaiken kaikkiaan retki meni oikein mukavasti. 🙂 Saimme matkaseuraksemme myös pomomme Jukan.

Vielä torstaina 20.6 vietimme grillauspäivää ennen kuin toivottelimme kaikille hyvät kesät. Grillailimme ulkona makkarat, maissit ja vaahtokarkit.

Musa soi, aurinko paistoi ja meininki oli kiva, lopuksi vielä nuoret auttoivat tavaroiden kannossa varastoon. Kiitos kuluneesta syksystä, keväästä ja kesästä kaikille! 🙂