Kivikon nuorisotalon syksy yhdessä paketissa!

Nuorisotalolla on tapahtunut paljon syksyn aikana.

Syyslomalla vierailimme Fazer-suklaatehtaalla, jossa lapset pääsivät tietenkin syömään suklaata niin paljon kuin napa veti, mutta myös tutustumaan Fazerin historiaan sekä omaan ruokaympyräänsä. Isoille syysloman kohokohta oli MasterChef-kilpailu, jossa monet nuoret näyttivät kyntensä ja kokkailivat mitä maistuvimpia annoksia annetuista raaka-aineista. Myös bingoa pelailtiin viikon aikana, mikä nostaa suosiotaan nuoren keskuudessa koko ajan enemmän.  

Lokakuun lopussa nuorisotalolla järjestettiin perinteinen Halloween disko talon pienille kävijöille. Tapahtumaa oli järjestämässä nuorten ryhmä, joka huolehti myös diskon kahvilasta. Kioskissa oli tarjolla ällöttävän näköisiä, mutta suussa sulavia herkkuja. Nuoret olivat suunnitelleet myös erilaisia kisoja, esimerkiksi tuolikisan ja limbokisan, jotka vetivät hyvin osallistujia, sekä toimivat tapahtumassa dj:nä. Tietenkin tapahtumaan kuului myös perinteinen ällötyshuone, jossa pääsi tunnustelemaan mitä ällöttävämpiä asioita, esimerkiksi silmämunia tai katkennutta kättä.  Lapset olivat hienosti panostaneet naamiaisasuihinsa ja saivat siitä kiitosta paljon. Saimme nauttia tapahtuman aikana myös tyttöryhmän hienosta tanssiesityksestä.

Isojen diskon vuoro oli 8. marraskuuta. Tapahtumaa järjesti myös nuorten ryhmä. Nuoret koristelivat paikat, leipoivat mokkapaloja ja suunnittelivat leikkejä ja ohjelmaa. Oven takana oli jo porukkaa, kun ovet avattiin. Paikalle tuli mukavasti porukkaa ja ilta sujui kivassa meiningissä.

Marraskuun lopulla vietettiin yönutaa. Perjantaina 29.11 tapahtumaan ilmoittautuneet nuoret saapuivat kolkuttelemaan nuorisotalon ovelle yhdeksän aikaan illalla. Koko yö meni kivoissa tunnelmissa. Välillä salissa musa pauhasi ja monet kävivät purkamassa yliväsymystään siellä tanssien, laulaen ja huutaen. Välillä väsymys ja sokeri sai aikaan pientä nauruhysteriaa. Yönutan aikana tehtiin yhdessä ruokaa, syötiin, katsottiin Nuori hölmö sydän -elokuva, pelattiin bingoa ja kisailtiin musavisan parissa. Toiset pelailivat välillä biljardia ja fifaa, ja muutamat ottelivat Afrikan tähden parissa ja toiset kävivät salissa pelailemassa sählyä. Salissa mittelöitiin myös jalkapallon tarkkuuspotkuissa ja muutamat osallistuivat mukipyramidin rakennushaasteeseen. Yksi nuori teki kaikille vohveleita ahkerasti. Aamuyöstä muutamalla nuorelle väsymys kävi liian suureksi ja pieniä torkkuja otettiin. Vielä viimeisen tunnin aikana pelailtiin twisteriä ja syötiin hieman aamupalaa. Nuoret käyttäytyivät todella mukavasti ja yö sujui hyvässä hengessä.  

5. joulukuuta nuorisotalolla oli Suomi-teemapäivä tulevan Suomen itsenäisyyspäivän kunniaksi. Suomi-teemaisen ohjelman lisäksi lapsilla ja nuorilla oli mahdollisuus tehdä oman maansa/kansallisuutensa lippu maalaten, piirtäen ja väritellen. Lippujen värkkääminen osoittautui suositummaksi kuin odotettiin ja ohjaajilla oli kädet täynnä lapsia ohjeistaessa ja avustaessa. Muutaman tunnin aikana syntyi monipuolisesti erilaisia lippuja, jotka pääsevät pian paraatipaikalle nuorisotalon lippuseinälle. Päivän ohjelmassa oli myös Suomi -aiheinen Kahoot -tietokilpailu salissa. Lapset ja nuoret osallistuivat kisaan innokkaasti ja kolme parasta palkittiin sekä pienten että isojen ajalla. Kasvoväreillä nuoret maalailivat toisillensa suomenlippuja, ja karjalanpiirakat ja munavoi sekä piparkakut kävivät hyvin kaupaksi.

Nuorisotalon tapahtumien lisäksi nuorisotalolla on järjestetty myös syksyn aikana erilaisia koulutuksia nuorille. Koulutukset ovat koko Kontulan nuorisotyöyksikön yhteisiä. Saimme alueelle niin sanotun Ruutibudjetin kautta 10 000 euroa nuorten työllisyyden parantamiseen. Näihin koulutuksiin alueen nuoret ovat joutuneet erikseen hakemaan. Talolla on ollut hygieniapassikoulutuksia sekä esimerkiksi EA1-koulutus. Alkusammutuskoulutus järjestettiin syksyn aikana Vesalan nuorisotalolla.

Vielä ennen joululomille siirtymistä on tulossa vielä Kivikon nuorisotalon tyttöjen ja poikien päivät, sekä pikkujoulut.

Ja aivan viimeiseksi 20.12 järjestetään vielä AvOiMeT OveT, jolloin kaikki alueen asukkaat ovat tervetulleita nuorisotalolle syömään joulupuuroa. TERVETULOA! 🙂