MITÄ JENGI DUUNAA?

Mitä jengi duunaa? -tapahtuma on Helsingin kaupungin nuorisopalveluiden sekä alueen toimijoiden järjestämä tapahtuma, jossa alueen yhdeksäsluokkalaiset pääsevät tutustumaan erilaisiin ammatteihin, aloihin ja koulutusvaihtoehtoihin hauskalla tavalla. Tapahtumassa on ideana, että eri ammatinedustajat ovat niin sanottuja eläviä kirjoja, joiden pisteille nuoret saavat hakeutua kysymään ja keskustelemaan ammatista ja koulutuksesta. 

Kontulan nuorisotyöyksikössä on jo järjestetty useampien vuosien ajan Mitä jengi duunaa? -tapahtumaa alueen koulujen yhdeksäsluokkalaisille nuorille yhteishaun kynnyksellä. Nyt tapahtuman kehittäminen on osa Helsingin kaupungin Mukana – ohjelmaa, joka on eriarvoisuuden vähentämisen ja nuorten syrjäytymisen ehkäisyn kaupunkistrategiahanke, ja yksi hankkeen teemoista on ulkomaalaistaustaisten nuorten koulutukseen ja työelämään pääsy.

Oletko SINÄ kiinnostunut kertomaan ammatistasi ja koulutuksestasi yläasteikäisille nuorille? Linkin kautta pääset ilmoittautumaan niin sanotulle Elävien ammattikirjojen listalle. Ilmoittautumiset ja tietosi ovat vain Helsingin kaupungin nuorisopalveluiden, Kontulan nuorisotyöyksikön työntekijöiden hallussa salasanan takana.

Mitä jengi duunaa? -tapahtuma järjestetään vuosittain Kontulan nuorten toimintakeskus Luupissa. Tapahtumassa rennon keskustelun ja kysymysten kautta nuoret pääsevät tutustumaan sinun ammattiisi/alaasi. Tapahtumakohtaisesti laitamme tiedon Elävien ammattikirjojen listan jäsenille ja kysymme kiinnostusta osallistua. Ensimmäinen tapahtumapäivä tulee olemaan torstai 24.10.2019 ja toinen tapahtumapäivä keskiviikko 30.10.2019. Tapahtuma-aika on noin klo 12 – 16.

Tarkoituksena olisi myös kerätä halukkailta ammatinedustajilta mahdollisesti pienet videopätkät, joissa on ideana kertoa, mitä ammattia edustaa, minkälaista työ on ja miten on kouluttautunut kyseiseen ammattiin. Näitä videoita käytetään nuorten neuvonnassa. Mahdollisista videoista ollaan tarvittaessa yhteydessä erikseen. 

Olit sitten alan opiskelija, vasta valmistunut tai työssä käyvä, ilmoittaudu mukaan listalle. Voit myös ilmoittautua mahdollisesti vanhalla ammatillasi, jota et enää harrasta. Haluamme mukaan mahdollisimman monipuolisesti ammatinedustajia.  

Linkin kautta voit ilmoittaa olevasi kiinnostunut osallistumaan mahdollisiin tapahtumiin (ja/tai tekemään itsestäsi videon), ja otamme sinuun yhteyttä tarvittaessa. Listalle ilmoittautuminen ei vielä sido sinua mihinkään. Kiitos! 🙂 

Webropol -ilmoittautumislinkki ammatin edustajille: https://link.webropolsurveys.com/S/9F084957B08AAFD2