Tietoa meistä

Kivikon nuorisotalo on auki maanantaisin, keskiviikkoisin, torstaisin ja perjantaisin ala-asteikäisille eli 7-12 -vuotiaille kello 14 – 16:30 ja yläasteikäisille eli 12 – 18 -vuotiaille kello 17 – 21. Kuudesluokkalaiset saavat päättää kummalla vuorolla käyvät.

Kivikon nuorisotalolla on hyvät tilat liikkua ja oleilla. Tiloissa on toimisto, keittiö, liikuntasali, biljardihuone/ateljee, iso oleskelutila sekä muutama lisähuone. Tällä hetkellä Kivikon nuorisotalolla on menossa iso remontti, joka tulisi valmistua kesällä 2018. Vaikka remontti on käynnissä, nuorisotalo on silti normaalisti auki. Tiloja on vain rajoitetusti käytössä. 

Nuorisotalo saa aivan uuden modernin ilmeen. Tiloihin tulee isoja muutoksia. Liikuntasaliin saamme enemmän tilaa liikkua ja pelailla, kun käyttämättömänä ollut lava poistetaan. Saamme myös uuden tilan pienryhmätoiminnalle, uuden tilan askartelulle sekä aivan uuden sparraushuoneen. Kirkkaan väriset seinät ja uudet modernit huonekalut takaavat varmasti mahtavan muutoksen! 

Kivikon nuorisotalo järjestää nuorille paljon erilaisia tapahtumia pitkin vuotta ja niissä pyritään ottamaan huomioon nuorten toiveet. Kivikon nuorisotalolla järjestetään viikoittain harrasteryhmiä nuorille. Tällä hetkellä toimii esimerkiksi kokkikerho, kaksi erilaista tyttökerhoa, tanssikerho sekä pidämme avointa pelivuoroa lähikoulun liikuntasalissa. Nämä kerhotoiminnat ovat ilmaisia ja niitä vetävät pääsääntöisesti nuorisotalon koulutetut apuohjaajanuoret, poikkeuksena toinen tyttökerhoista sekä avoin pelivuoro, joita vetävät nuorisotalon nuoriso-ohjaajat. Ryhmät ovat maksuttomia ja osallistuminen vapaaehtoista. Kerhot ja ajat vaihtelevat kausittain.

Nuorisotaloilla saa tukea ja neuvontaa nuoren elämään liittyvissä asioissa ja henkilökunta auttaa mielellään. Nuorilla täytyy olla nuorisotalon jäsenkortti, jotta he voivat käydä nuorisotaloilla. Tämä kortti on maksuton.

Nuorisotaloilla voi harrastaa, osallistua kerhoihin ja leireihin, nähdä kavereita, pelata tai sitten vain olla. Nuorisotalot järjestävät myös esimerkiksi työelämätaitoja edistäviä kursseja nuorille. Hygieniapassikoulutus, apuohjaajakoulutus ja ansiokurssi luovat nuorelle hyvät eväät tulevia työpaikkoja varten. Nuorisotalot myös auttavat nuoria hakemaan esimerkiksi kesätöitä tai löytämään sopivan opiskelupaikan. Keväällä nuorille järjestetään esimerkiksi kesätyöpajoja, joissa nuoria avustetaan ansioluettelon tekemisessä, työhakemuksen täyttämisessä ja omien vahvuuksien löytymisessä ja niiden esittelyssä työhakemuksessa.